Fristedet blev dannet i november 1976 som den første danske, selvstændige forening for bøsser og lesbiske. Vi har altid haft base i Herning, og dækker hele Midt- og Vestjylland.

 

Når der holdes festlige arrangementer plejer vi at annoncere for dette. Tidligere lavede vi plakater, som blev hængt op i byen og satte en annonce i ugeavisen. Men nu, hvor mange har internetadgang og Fristedet har fået en hjemmeside, er dette faldet bort. Nu annonceres der primært her på sitet og ved større fester også på www. boyfriend.dk. Fra tid til anden bliver der ligeledes udsendt nyhedsbreve til vore medlemmer om, hvad der sker i foreningen.

Vi kan også følges på Facebook, så gå ind og tilmeld dig der.

 

Foreningen har omkring 35 betalende medlemmer. Bestyrelsen består af ca. 7 personer, valgt for 2 år ad gangen. Der afholdes generalforsamling i første kvartal. Eneste krav for at kunne stille op til valg, er at du er medlem af foreningen og ønsker at tage del i arbejdet med at holde foreningen og dens arrangementer kørende. For deltagelse til fester, aktiviteter eller cafebesøg kræves der ikke medlemskab.

 

Arrangementerne som bliver holdt igennem Fristedet kan skabe et godt netværk og måske en kæreste! Alene det er nok til at foreningen har sin eksistensberettigelse. Vi er efterhånden flere hundrede personer, som nødigt ville have undværet dette fællesskab, hvad enten homoseksualiteten har været et problem for os eller ej.

 

Foreningen er en del af Stop-AIDS, en landsdækkende sammenslutning af foreninger, der arbejder for oplysning om HIV og AIDS, og aktiviteter for HIV og AIDS-ramte. Ønsker du oplysninger om HIV og AIDS er du velkommen til at henvende dig til Fristedet. Vi tilbyder gerne en samtale eller du kan blot hente information via foldere vi har liggende. Skoleelever eller studerende, som laver projekt-opgave om homoseksualitet er ligeledes velkomne til at rette henvendelse. Skriv til os så finder vi ud af noget.

 

I årenes løb har vi haft mange skiftende adresser. Foreningen har forsøgt sig med egne lokaler, da vi havde cafe på Silkeborgvej. Men efter at vi på frivillig basis havde drevet stedet i 3½ år, måtte bestyrelsen i sommeren 2007 beklageligvis erkende, at kundegrundlaget i Herning og omegn ikke er stort nok til at cafeen kunne rende rundt og vi måtte lukke.

 

Vi afholder som regel 2 fester om året og derudover laves forskellige arrangementer i løbet af året, du kan se her på siden hvad der sker, tilmelde dig nyhedsbrev eller følge os på Facebook.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk